Romerlys og rap i rumpen - Tannhaüser i 80'erne



Falder tilfældigvis over Hr. Sømod og mindes de fantastiske nætter i den nedlagte tæppeforretning i Tordensskjoldsgade.

Fra Ludvigsens fantastiske bog:

Plysmøbler og grønne vægge trækker natteravne til natklubben ”Tannhäuser” i Tordenskjoldsgade bag Det Kongelige Teater. Her hersker Jørgen Sømod, specialist i ekstra stærk spiritus. Han overtaler en fabrikant til at fremstille Absinth med en alkoholstyrke på 68 %. Absinth er især baseret på lægeplanten Malurt. Ved stadig nydelse kan den fremkalde Absinthisme, ”alvorlige nerveforstyrrelser”. I fortidens Paris kaldte man tidsrummet sidst på eftermiddagen for absinth-timen. I 1915 var det forbi. En række stater underskrev et fælles forbud mod den djævelske drik - dog ikke Danmark, her har den bare været glemt indtil nu.

Men det er ikke nok til at vække opmærksomhed og tiltrække gæster. Under passende pressebevågenhed introduceres Ugly Bugly. Ikke nok med, at den skal nedsvælges. Prøven er først bestået, når man stiller sig ved baren og trækker bukserne ned. Et romerlys anbringes mellem ballerne og antændes til tonerne af ”Gladiatoreernes Indtogsmarch” og slukkes med en sifon. Til sidst får hver enkelt tre rap i den bare med en ridepisk. Et gavekort til dette ritual bliver en yndet hadegave.

Blandt piskesvingerne er den falske Marquis de Sade i sølv, plastic og hårpisk. Han er landskendt, fordi han i 1963 fik fire et halvt års fængsel for at have taget 800.000 kr. af kassen i det brændselsfirma, hvor han var ansat. Hver krone spenderer han på fest og farver i sit overdådige hjem på Frederiksberg. Intet mangler, Jørgen Vase – hans rigtige navn - lader limousiner med sit flag på forskærmen hente sine gæster af det absolut bedre borgerskab, herunder kolleger fra firmaet.

Bevillingspolitiet og retssystemet gør sig til grin i 1986, hvor indehaveren, en tjener og en gæst hver idømmes en bøde på 300 kr. eller hæfte i to dage for ”krænkelse af orden og sømmelighed.” I alt når Sømod at skænke 620 styk Ugly Bugly.


Ugly Bugly
opskriften

Rød Aalborg akvavit
Æggelikør
Bananlikør
Blå Bols
2 centiliter af hver:
Et stænk Tabasco
Et perleløg
Et cocktailbær
Salt
Pris 1985: 60 kr.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Historien om J-Dagen